OYB - Oh Yeah Baby är en blogg om sömnad. Jag syr framförallt barnkläder och då främst till mina tre egna barn. Ibland smyger sig lite annat pyssel in.

söndag 30 september 2012

Öljetter



Denna tröjan till storebror påbörjades i början av sommaren men avslutades inte förrän ganska så nyligen. Jag drog mig nämligen så för att göra öljettsprundet med snörena framtill, och det var allt som var kvar att göra. Men så tog jag tag i det en eftermiddag och det var faktiskt inte alls svårt! Och nöjd blev jag också, och ändå var det första gången jag gjorde denna sprundvariant. Så denna variant kommer jag definitivt att göra fler gånger nu!
Varför skjuter man upp saker som man inte gjort tidigare för att de verkar lite besvärliga?? - många gånger så är de faktiskt ganska enkla och snabba bara man väl tar tag i dem. Och det är ju faktiskt lite kul att utmana sig själv att göra just saker som man inte gjort innan och/eller som man tycker är besvärliga, så det har jag fortsatt jag med - bildbevis kommer snart här i bloggen!

lördag 29 september 2012

Bra att ha





Här kommer några raplappar/torklappar/små snuttefiltar som jag sydde när lillebror var nyfödd. Enkla men ack så bra att ha! Två tygstycken som är ihopsydda med OL-söm, interlock/velour och flanell/interlock (perfekt att återanvända bitar av sina egna undanlagda tröjor som baksidor, mjukt och billigt).

fredag 28 september 2012

Andra pirater

Storebror gillar sjörövare och pirater, och har tidigare fått kläder med detta på. Känns som om han inte kommer tröttna på pirater i första taget så i somras fick det bli en t-shirt till med pirater på, men denna gång i ett annat tyg, som kommer från Tyskland. Ärmarna fick bli i röd/vita stjärnor från Jny, då man i pirattygets botten ser röda stjärnor. A blev jätteglad och såg direkt att det var sjörövare med sabel och ögonlapp och papegojor med ögonlapp och ... ja så fortsatte det! Behöver jag tillägga att den används väldigt gärna!?




torsdag 27 september 2012

Turkosa hängslebyxor



Hoppsan, ännu ett plagg som blivit bloggbortglömt. Ett par hängslebyxor i turkos velour med vita kanter, sömmar och plasttryckknappar. Testade en ny variant på axelknäppning som jag tänkte kunde bli söt, men den var nog lite bättre i mitt huvud så jag klurar vidare på den. Just detta paret är alltså urväxt, men nya mjuka hängslebyxor får det allt bli, de värmer ju lite extra gott på bebisarna under hösten och vintern :)

onsdag 26 september 2012

Turkosa kaniner igen fast tvärtom




Jag har helt missat att blogga om detta set, kom på det när jag sorterade undan urväxta plagg ur lillens garderob. Muddbyxor i det härliga kanintyget, här i turkos variant, och bruna muddar. Matchande body med snedsprund fram.

Gul kofta


En härligt solgul kofta som min mamma stickat till lillebror. Stickad i Novita Helen akrylgarn, mjukt och härligt garn. Lillebror kommer att bli en liten sol i höstmörkret :-)

Present i landskap



Dreggelscarf och lappsnuttis i landskapstyget. Gula knappar på dregglisen och vit velour på baksidorna på båda. Dessa lappsnuttisar är alltid väldigt omtyckta av bebisar, massor med olika lappar att pilla på och stoppa i munnen.

Haklapp lime och svart


En haklapp i limerutig vaxduk och svarta kantband. Fickan är som alltid i genomskinlig vaxduk - är himla praktiskt!

lördag 15 september 2012

En till molnkjol


Ytterliggare en lila molnkjol. Likadan som den förra, men i större storlek denna gång. Mudd i midjan och rullfåll nedtill. Sydd i fyra våder, i jersey. Tycker dessa kjolar blir så söta :)

onsdag 12 september 2012

Babyrummet del 3


Vad är nu detta?! 


Jo en stickad mjukisorm att ha i spjälsängen!
Med storebror pallade vi upp med massa filtar i spjälsängen så att det skulle bli lite mindre yta för honom när han var nyfödd, lite mer tryggt och mjukt ombonat. Så till denna gången bad jag min mamma att sticka en sängorm av hennes restgarner. Lillebror använder även ormen som leksak, och kommer nog kunna ha kul med den lång tid framöver :-) Tungan är lite extra rolig tycker han!



Stickad i restgarner och fylld med vadd från en kudde.

tisdag 11 september 2012

Smycken i blått








Halsband och armband i silver och blått. Stort blått glashjärta som hänge på halsbandet och små blåa pärlor som hänge på armbandet. Detta var en present, men jag blev himla sugen på att göra ett likadant halsband till mig själv med!

söndag 9 september 2012

Sjörövare och sköldpaddor


Syskonmatchning igen :-) 



Storebror fick en tröja med sjörövare på fram- och baksida och ärmarna i sköldpaddstyg, vita kanter och vita aviga täcksömmar. 



Lillebror fick en body helt i sköldpaddorna, vita kanter och aviga täcksömmar här med. Sydde även turkos/vitrandiga tunna byxor, med resår i midjan och med vita aviga täcksömmar i midja och benslut. Blev även en matchande dreggelscarf.


 
 



Fint till är också, om inte ännu finare, de limegröna/vitrandiga byxorna och dreggelscarfsen i tidigare inlägg




Har blivit väl använda plagg i sommar! Storebror är stormförtjust i sin pirattröja!







lördag 8 september 2012

Turkosa ränder


Lillebror hade på sig ovan plagg på ett kalas i helgen och då kom jag på att jag inte bloggat om dessa. Body med knappsprund och dreggelscarf, båda i turkos/vitrandig jersey, vita kanter och vita plasttryckknappar. På kalaset matchades dessa med ett par mörkblåa chinos, blev jättefint ihop :-)

torsdag 6 september 2012

Höstmössor till lillebror

Kylan kommer snart...
Blev tre höstmössor till lillebror. En med himmelsblåa moln i vanliga modellen, en knutmössa i koboltblå/turkosa stjärnor och en turkos flugsvampsmössa med dubbla knutar.


Lillebror blev så söt i ffa flugsvampsmössan, får nog sy vantar och scarf till också :-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...