OYB - Oh Yeah Baby är en blogg om sömnad. Jag syr framförallt barnkläder och då främst till mina tre egna barn. Ibland smyger sig lite annat pyssel in.

tisdag 30 oktober 2012

Turkos stjärnbody


Har sytt i detta tyget några gånger till barnen, men jag tycker det är såå fint! Dags för lillebror att få en ny body i det. Knäppning i raglanen. Turkosa kantband, muddar och plasttryckknappar.

söndag 28 oktober 2012

Dinosaurier


Storebror gillar dinosaurier, väldigt mycket... Har sytt ett par plagg i detta tyget tidigare till honom och i somras var det dags igen. Dock blev inte t-shirten klar förrän sommaren var typ slut, men A går ofta med kortärmat hemma (eller har det under en cardigan) så den har blivit, och lär fortsätta bli, använd ändå. Turkosa ärmar och orangea muddkanter.

lördag 27 oktober 2012

Brunt mysset



Brunt mysset i velour! Omlottkofta med vita kanter och knytband och två byxor i olika modeller till. Dessa plagg syddes redan sommaren förra året för att testa ut lite mönster, och passar finfint på lillebror denna höst.

torsdag 25 oktober 2012

Sommarmoln


Ett försök till att få de bruna molnen lite somriga. Vita ärmar och turkosa kantband och muddar tänkte jag kunde ljusa upp det lite, få det lite så där sommarfräscht. Vita plasttryckknappar blev det.Varför skriver hon "sommar" tänker ni kanske, "det är ju höst nu...", men faktum är att denna bodyn användes i somras och är urväxt sen ett bra tag, bara jag som inte fått bloggat om den förrän nu.

onsdag 24 oktober 2012



Minns ni det här setet? Så här blev storebrors tröja i det härliga sommartyget.

tisdag 23 oktober 2012

Äpplen




Body och hjälmmössa i jersey med turkosa äpplen. Vita kantband och plasttryckknappar. Urväxt nu, men användes flitigt i slutet av sommaren.


måndag 22 oktober 2012

Triss i haklappar


Tre haklappar i prickig vaxduk, men i olika färg - en himmelsblå, en limegrön och en mörkturkos. Alla har genomskinlig ficka framtill och svarta kantband. Nu tror jag lillebror har 7 haklappar, så han klarar sig ett tag, men det är så himla kul att sy haklappar! Ingen som är sugen på en ;-)?!

söndag 21 oktober 2012

Paraplyflygare och ränder





Ett set i limegrönt och vitt. Body i randigt tyg och med vitt sprund framtill, och byxor och scarf i paraplyflygarna. Vita muddar/kantband/plasttryckknappar. 

lördag 20 oktober 2012

Iris visa i gult



Iris Visa i gult är denna bodyn sydd i. En helt underbart mjuk bambuinterlock, perfekt till de små. Vita kantband och plasttryckknappar och snedsprund framtill. Tidigare har jag visat en body i det gröna Iris visa. Verkligen ett härligt tyg! Sött tryck och supermjukt!

fredag 19 oktober 2012

Multihjärtan


Body med hjärtan i turkost/brunt/marint i olika nyanser. Ljusturkosa kantband och muddar till och bruna plasttryckknappar. Finns alltid ett par byxor i  lådan som matchar bra till :-)

Fler fåglar


Ja som ni kanske märker så blir det bodyrepriser här. Eller ja inte repriser egentligen, för jag ändrar, förrutom större storlek, oftast något som tex bodymodellen eller detaljer. Som här har bodyn fått ett snedsprund framtill med vit plasttryckknapp.

Djungelbody igen


Ytterliggare en djungelbody. Jag är himla förtjust i detta tyget, så självklart så har bägge barnen säkerligen minst ett djungelplagg i varje storlek... Tyget är väldigt lätt att matcha med olika färger, men oftast blir det rött eller turkost, som på denna bodyn där kantband, muddar och knappar alla är turkosa. Och så självklart turkosa byxor till :-)

Turkosa kaniner


En body till i det turkosa kanintyget, men en annan modell än de andra, denna har knäppning i raglanen. Bruna kantband och muddar som matchar kaninerna, och bruna plasttryckknappar.

lördag 13 oktober 2012

Min lilla flugsvamp - prickar del 2



Body i ljusgrönt med härligt trollskogsmotiv, knäppning på ena axeln.
De prickiga byxorna från förra inlägget matchar bodyns flugsvampar perfekt.


Nästan så lillebror ser ut som en liten söt flugsvamp i denna outfiten ;-)


 Nedan syns även nyckelpigetröjan från förra inlägget, blev lite prickigt som tema ;-)


 



torsdag 11 oktober 2012

Nyckelpigor - prickar del 1


Några av sommarens kläder till lillebror.
Nyckelpigetröja med knäppning på ena axeln, råkant nertill. Matchande röd/vitprickiga byxor. Byxorna har mudd upptill och jerseyuppvik nertill utan synliga sömmar, så man kan ha dem uppvikta i början och sen vika ner dem när barnet växer, så räcker de längre.






Fint till är även de turkos/vitrandiga byxorna som syddes tidigare. 
 
 




tisdag 9 oktober 2012

Ho ho - ugglor i blått och turkost





Body med söta retrougglor, kantband och plasttryckknappar i turkost, knäppning i raglansömmen. Muddbyxor till i blå/turkosrandigt och vita muddar från tidigare. Fint att matcha till är även enfärgade turkosa eller blåa muddisar, eller de turkos/vitrandiga byxorna i ett tidigare inlägg.

måndag 8 oktober 2012

Namnmössa


Namnmössa i lila moln, dubbla knutar, till en liten Leia. Bokstäverna är i svart textilfärg.
Har fått se bild och hon är så söt i den :-)

lördag 6 oktober 2012

Pippitröjor!




Pippitröjor till bägge pojkarna som deras mormor stickat :-) Dessa tröjor och ett par jeans till nu i höst, oj så söta de kommer vara! Garnet har min mamma fyndat i Ullared.
Jag fascineras över att båda tröjorna startar med en blå rand upptill på axlarna och avslutas nertill med vitt fält efter den röda randen, trots att det skiljer fleeeera storlekar mellan tröjorna!

fredag 5 oktober 2012

Himmelsblå kofta



Min mamma har stickat en så söt kofta till lilleman i himmelsblått garn och söta nalleknappar framtill. Garnet är Svarta Fårets Tilda, bägge mina pojkar har en hel del i det garnet, jättemjukt och skönt, lagom tjocklek också, så det kan jag verkligen rekommendera.

torsdag 4 oktober 2012

Carsmössa



Ytterliggare en mössa till storebror. Denna gång i Carstyg, med Blixten och hans vänner. Mössan är i dubbel trikå, klarblå jersey som foder.
Ojoj vad A blev glad! Ställde sig framför spegeln, och sen sa han : "TACK!! Och nu mamma, nu vill jag ha en tröja också, och en kofta och en jacka med Blixten!" Han är för söt :-) En tröja i samma tyg är i varje fall utklippt, resten får vi väl se...

onsdag 3 oktober 2012

Bärgarnmössa



En mössa till storebror med Bärgarn (en favorit här hemma) i dubbeltrikå men jag valde att ha insidan i enfärgat orange, matchar Bärgarn ganska så bra. Storebror blev jätteglad och ville ha på sig den direkt - trots han var inomhus :-)

tisdag 2 oktober 2012

Jordgubbar!



Nu i höstmörkret så känns det härligt med en riktigt somrig haklapp till lillebror. Läckra jordgubbar på vaxduken och kantband i röd/vitprickigt. Genomskinlig vaxduk på fickan fram, det tycker jag är väldigt praktiskt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...