OYB - Oh Yeah Baby är en blogg om sömnad. Jag syr framförallt barnkläder och då främst till mina tre egna barn. Ibland smyger sig lite annat pyssel in.

fredag 30 november 2012

Det blev bra ändå!





Jag tänkte tokigt när jag klippte ut framstycket till denna bodyn och funderade så på hur jag skulle kunna lösa det och lösningen blev en infälld tygbit. Och jag tycker faktiskt att bodyn blev bättre så här med klöverlisten framtill, än om bodyn hade varit enfärgad som jag tänkt från början. Så ibland kan det bli bra till slut trots att det blev tokigt i början :-).

onsdag 28 november 2012

Molnset i himmelsblått


Ett himmelsblått set med kuvertbody och scarf i moln och enfärgade muddbyxor i velour till.







lördag 17 november 2012

Haklapp med retroblommor


Haklapp med vita retroblommor på lila botten, svarta kantband och som alltid genomskinlig ficka framtill.

fredag 16 november 2012

torsdag 15 november 2012

Soffkuddar




Har blivit lite nya kuddfodral till våra soffkuddar. Rött, beige och svart. Den svarta spetsen gjorde sig riktigt bra på fodralen tycker jag.

onsdag 14 november 2012

Matchande babyvantar


Matchande vantar önskades av beställaren till den lila molnmössan med namn.
Babyvantar i lila moln, fodrade med vit mjuk fleece, och vita muddar som på bilden är dubbelvikta, man kan ha dem långa annars om man vill.

lördag 3 november 2012

Lillebrors höstjacka


Lillebrors höstjacka! Som faktiskt blev klar för några veckor sedan och är i full användning. Sydd i fleece och fodrad med trikå - randig jersey förutom huvan som är fodrad med jersey med stjärnor. Riktigt härligt blå färg! Vita kantband och muddar, liksom vit dragkedja (med ring dessutom!). Applikation i form av en stjärna på ena ärmen. En söt detalj blev det prickiga upphängningsbandet (med storlekslappen på sig) i nacken - det syns ju inte det vet jag men jag vet ju om det och jag gillar de där små söta och fiffiga detaljerna :-)
Helt vändsydd så inga sömmar som kan skava eller som syns.









Sydde matchande mössa, vantar och halsduk till. Alla i samma stjärnjersey som huvan är fodrad med. Vantarna och haklappen är fodrade med samma blåa fleece som jackans yttertyg. Mössan är fodrad med bara jersey, tänkte att man kan ju ta upp huvan istället om det skulle behövas.



 Lillebror är sååå söt i den! (perfekt färg till hans ögon dessutom)


  Jag är supernöjd, trots lite hinder på vägen! Strunt i jantelagen!


torsdag 1 november 2012

Carströja




Minns ni cars-mössan? Här är ett av plaggen som sonen önskade sig; en tröja med Blixten och hans vänner. Blåa muddar blev det till, matchar det blåa i tyget. Först tänkte jag ta rött för att det skulle matcha Blixten himself, men tyckte att det blåa blev snyggare till faktiskt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...