OYB - Oh Yeah Baby är en blogg om sömnad. Jag syr framförallt barnkläder och då främst till mina tre egna barn. Ibland smyger sig lite annat pyssel in.

tisdag 30 november 2010

Randigt och prickigt
Jag älskar prickiga tyger. Och randiga tyger. Så varför inte kombinera dessa två, tänkte jag?

Klippte ut pösbyxorna men sen stannade allt upp för vi fick sjukdomar på rad här hemma... Tradigt! Det var det ena efter det andra.

Men nu har jag fått sytt ihop dem också! Mönstret utgår från ett SoS-mönster på pösbyxor men jag gjorde några justeringar. Nu i efterhand så ser jag att det behövs en hel del fler ändringar. Bla så är byxorna alldeles för pösiga i midje- och lårnivå till min smalis. Lade även till sidfickor som jag har ritat själv och de blev faktiskt bra. Sitter möjligtvis lite för långt ner, eller vad tycker ni? Har kantat fickorna med muddväv. Midjemudden i midjan är extra hög och går att vika ned i början, blir lite extra växtmån (nervikt på livebilderna). Det prickiga manchestertyget kommer från SoS och den randiga muddväven från Jofotex.


Närbild på fickan:

Två livebilder:

Och så måste jag bara visa upp mina och sonens matchande raggsockar! Jättehärliga! Jag valde ut garnet på symässan i Borås nu i höstas, och mormor har snällt nog stickat dem till oss.

7 kommentarer:

 1. Hur fint som helst med randigt och prickigt,fickorna är verkligen pricken över i:)

  SvaraRadera
 2. Fina byxor! Jag tycker fickorna ser ut att sitta bra, kanske skulle de ha suttit lite lite högre... Det är inte lätt det där med att få till puffbyxor med rätt vidd på alla ställen, ska snart göra ett nytt försök själv!

  SvaraRadera
 3. Supercoola bralls!! Kul med prickigt och randigt! Sydde ett par liknande bralls alldeles nyligen och har ett par obloggade som ligger. Tycker det är snyggt med fickor som går långt ner på benet :) Usch så trist det är när man trillar dit på diverse sjukdomar en efter en efter... Hoppas ni mår bättre nu!?

  SvaraRadera
 4. Super härliga byxor. Det är kul att kombinera prickigt och randigt!

  SvaraRadera
 5. Superläckra! Är oxå väldigt svag för just prickigt och randigt :-) Fickorna blev verkligen en fin detalj.

  SvaraRadera
 6. Kanonsnyggt, jag tycker ockå om kombinationen prickigt och randigt.

  SvaraRadera
 7. Det vart ju riktigt fint, gillar fickorna skarpt :)

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en kommentar! Orden värmer så!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...