OYB - Oh Yeah Baby är en blogg om sömnad. Jag syr framförallt barnkläder och då främst till mina tre egna barn. Ibland smyger sig lite annat pyssel in.

onsdag 6 april 2011

Bebispresent

En kompis son fick ett par muddbyxor när vi sågs senast.
Har använt mig av ett mönster från Ottobre 5/06 . Ottobres mönster brukar ju som bekant vara breda och korta så detta mönster brukar jag rita av en storlek mindre än jag ska ha och sen lägga till (uppvikbara) benmuddar (finns inte på mönstret i Ottobre) samt göra midjemudden betydligt kortare.
Har sytt efter detta mönster ett par gånger innan, men tycker att de trots allt blir lite stora.
Turkos velour och muddväv från SoS.
Lade dem bredvid ett par name-it muddbyxor för att se (dessa var de lättast åtkomliga byxorna i källarens alla undanstoppade klädkartonger...) Ett par 68:or mot ett annat par uppskattade 68:or alltså. Bredden såg ju bra ut (gillar inte för pösiga på bebisar) men såg väldigt långa ut i benlängden och grenhöjden lite väl hög ut, behövs nog kapas. Dock minns jag inte exakt hur name-it byxorna satt på min son när han drog samma storlek (är ju rätt länge sen nu) så jag såg till att komma ihåg att ta med kameran när jag skulle ge bort byxorna till lille D.

Som synes så blev mina tänkta ändringar helt rätt. Kapa grenhöjden några cm och minska benlängden något (men behålla bredden för den var perfekt) så blir det ett par bra 74:or. För jag tycker nog de är större än 68:or fortfarande.


Tidigare har lille D även fått napphållare och lappsnuttis i ett blå/turkosmönstrat tyg från SoS och fleecebaksida, lappar i olika material från gömmorna, hängslekläpp även den från SoS. Matchande napp fick han också.
Jag ger ofta bort lappsnuttisar till små bebisar, de älskar att pilla och suga på alla lapparna! Blir alltid uppskattat.

5 kommentarer:

  1. Snygga byxor å såndär lappsnuttis måste jag testa, kan tänka mig att de små gillar alla fina lappar :-)

    SvaraRadera
  2. Fina byxor, men klurigt det där med storlekar...
    Säger som Anki, jag måste nog också prova lapsnuttisar, jag förstår att det är uppskttat :)

    SvaraRadera
  3. Jag håller med dig att ottobre mönster är stora. Men byxorna blev ju kanon till sist. Lappsnuttisen var en kul grej, bra tips på present!

    SvaraRadera
  4. Vilken bra idé med en sådandär snuttefillt! Det måste jag genast prova!! Tack för tipset! /Louise

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en kommentar! Orden värmer så!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...