OYB - Oh Yeah Baby är en blogg om sömnad. Jag syr framförallt barnkläder och då främst till mina tre egna barn. Ibland smyger sig lite annat pyssel in.

måndag 31 januari 2011

Sjörövare vs Pirater

Sonen är inne på sjörövare för fullt just nu. Sjörövarna i Pippi Långstrump och Bamse filmerna är han väldigt förtjust i, och pratar massor om sjörövare.
Så vad passar då bättre än ett vårset till honom i pirattyget (eller ja, sonen brukar rätta mig när jag säger pirater - det är ju sjörövare det heter tycker han!) som Johanna Ahlard designat. Det tyget är bara så läckert!

Ofta när jag syr i ett tyg som är mönstrat på detta sätt så brukar det bli så att jag syr två uppsättningar kläder, för jag kan aldrig bestämma mig för om byxorna eller tröjan ska få äran att vara i det mönstrade tyget (vill inte ha båda i det för då blir det lätt pyjamaskänsla samt att det blir fööör mycket mönster).
Så blev det denna gången med, två set där ena plagget i uppsättningen är i mönstrat tyg och det andra plagget i enfärgat med applikationer från det mönstrade tyget.

Första setet är med mönstrade byxor och enfärgad tröja med applikationer.

Tröja i turkos jersey från Mjuka Tyger, limefärgad mudd från samma ställe. Applikationer klippta från pirattyget, eller ja sjörövartyget. Coverprons aviga trippelsöm pryder fållen. Mitt vanliga egna raglantröjmönster.


Muddbyxor i velour från Mjuka tyger, även den turkosa muddväven är därifrån. Denna gång har jag inte använt mitt egna mönster utan mönstret är från superduktiga Älsklingsfrö http://mari78.blogg.se/aelsklingsbarn. Väldigt väldigt likt mitt eget men smalare i grenen och upptill, vilket passar min smala kille bra.


Andra setet ut fick mönstrad tröja och enfärgade byxor med applikationer.


Tröja i pirattyget, dock i jersey denna gång. Turkos muddväv från Mjuka Tyger. Mönster som tröjan ovan.

Muddbyxor i turkos velour och limefärgad muddväv, båda från Mjuka tyger. Applikationer utklippa från pirattyget. Mönster som byxorna ovan.


Sen var jag ju bara tvungen att sy en sjörövarelapp till ena ögat med (A tycker att alla som har en sådan ögonlapp är sjörövare). Återanvände svart bomullstyg från en fickpåse i ett par avlagda byxor och sydde fast svart rund resår. A blev störtförtjust!A fick på sig setet så fort det var klart. Bjuder på en live-bild på min lille sjörövare!
Han var så glad och letade upp sjörövarna på tröjan (dvs de som har ögonlapp på sig). Efter att jag fick fotat honom så skulle vi leka tyckte han - gissa vad - ja helt rätt, vi lekte sjörövare ihop. Lite senare blev det sjörövaremat - fisk!

14 kommentarer:

 1. Jättefint och roligt med kombinationer!

  SvaraRadera
 2. Verkligen såååå himla fint, och kul med applikationerna!

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Aplikationerna är pricken över i:et!
  Det tyget går verkligen att variera i oändlighet.
  Min 4-åring har dock sagt med bestämdhet att han _inte_ gillar det :(

  SvaraRadera
 4. Helt underbara set och en underbart söt liten pirat!

  SvaraRadera
 5. Båda setet var jättefina men jag föll helt klart för det första setet! Gulligt när barn "snöar in sig" på något sådär :)

  SvaraRadera
 6. Vilka roliga kläder "sjörövaren A" får uppsydda av sin duktiga och uppfinningsrika mamma. KUL !!

  Hälsning från Dösjebroare.

  SvaraRadera
 7. Åååh, de mönstrade muddbyxorna blev ju underbara!

  SvaraRadera
 8. Läckra plagg i ett tyg som verkligen går att variera i oändlighet. Kul idé att göra applikationer av tygdelar, matchigt och fint!

  SvaraRadera
 9. Så superfina set! Blev riktigt läckert med applikationerna på det matchande plagget.

  SvaraRadera
 10. Både seten var galet snygga! =)

  SvaraRadera
 11. Å vad fina set. Vad bra med applikationer. Hur gör du dem? Syr du dem på "vanlig" maskin? Har du mellanlägg?

  Blir sugen på att göra liknande till min lillgrabb. Har tyget men har ännu inte sytt något i det.

  :)

  SvaraRadera
 12. Tack för alla era fina kommentarer! De värmer verkligen långt in!
  mariapysslar: Ja jag syr mina applikationer på mina vanliga maskin, ställer in den på en tät sicksack då min maskin inte har någon satängsöm. Använder dubbelhäftande vliesofix på det som ska appliceras och sen även totally stable på plaggets baksida för att få stadga (och slippa bubblor) när jag syr på applikationen, detta drar jag loss efteråt.

  SvaraRadera
 13. Tack jätte bra beskrivning, det där med totally stable var helt nytt för mig, så nu ska här ivär och handlas. :)

  Tack!

  SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en kommentar! Orden värmer så!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...