OYB - Oh Yeah Baby är en blogg om sömnad. Jag syr framförallt barnkläder och då främst till mina tre egna barn. Ibland smyger sig lite annat pyssel in.

torsdag 19 augusti 2010

Heja Bamse...

Bamse är en storfavorit hos sonen just nu. Eller "Bass" som han heter enligt A. "Bass", "Boman" och "Dutt" säger han :-) Såklart att han måste få en Bamsetröja då!

Farmor (dvs min svärmor) lyckades få tag på en bit Bamsetyg i bomull på Mh:s tyger i Göteborg, sista biten de hade kvar (de lyckades leta fram den inne på lagret!). Jag klippte ut Bamse och applicerade den på tröjan som är i Jny:s himmelsblå interlock. Satte på lite ljusare blå ärmmuddar och halskant.

Tog lite längre tid att sy denna tröjan, jag fick nämligen göra om en del... Först sydde jag på ärmen på fel håll (aviga mot räta...), kom halvvägs innan jag märkte det...sprätta sprätta sprätta. Sen vet jag inte vad jag tänkte på för när jag skulle sy på applikationen med "satängsöm" så lyckades jag dra upp övertrådsspänningen istället för ner...inte så lyckat... Och när jag skulle sy på ärmmuddarna så lyckades jag sy den ena till en rundel innan jag kom på mig själv och fick återigen sprätta, sprätta, sprätta... Får väl skylla på att jag inte har på mig mina linser som vanligt, utan sitter och syr i glasögon (som jag är helt ovan - och ovän - med). Jag ska nämligen göra en ögonlaseroperation på måndag...nervöst!
Men till slut så blev tröjan som den skulle. A sover redan (!) så han har inte provat den ännu. Har testat ett nytt tröjmönster, från Ottobre 3/o4, med en storlek mindre i bredd än i längd, så jag hoppas den sitter bra på honom. (Tyckte tröjmönstret jag hade innan var lite brett och kort.) Tycker halsmudden utvidgade sig en hel del när jag sydde, var inte SoS mudd som jag brukar ha utan en från Gittes. Får se imorgon om det blev bra... Funderar på att sy matchande byxor att ha till...

4 kommentarer:

  1. Jag syr varje ben genom att sy ihop en bakdel och en framdel. Har faktiskt aldrig tänkt på att klippa ut varje ben helt. Men precis som du säger så undrar jag hur det blir med pöseffekten då. Ska nog testa faktiskt. Ju färre sömmar destu enklare ju :-)

    SvaraRadera
  2. Bra kämpat, den blev ju fin trots allt strulet!

    SvaraRadera
  3. Fin! Här ligger Bamse väldigt högt i kurs...
    :-)

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en kommentar! Orden värmer så!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...